Kadın Hastalıkları ve Doğum

Kadın Hastalıkları ve Doğumbilgilendirme

image description

Doktor Sayısı:10

Hastane Sayısı:5

Hasta Temsilci:Erkut ŞAHİN

Temsilci Doktor:Dr. Emina Frljak

7/24 +905448822252

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Web sitemiz , Kadın Hastalıkları ve Doğum ile ilgili sorularınızı, ilgili doktor ve hastaneler hakkında bilgi vererek, merak ettiğiniz tüm soruları öğrenebilir, uzman doktorlarımız tarafından bilgi alabilirsiniz.

Sağlıkturizm.com, Türkiye'deki tüm Hastane, Doktor ve Acentalar hakkında bilgi veren bir sağlık sitesidir.. Herhangi bir sağlık sorunlarınızda yada güzelliğiniz icin yapılacak olan operasyonlarda, operasyon öncesi ve sonrasında sizlere ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir. Nasıl mı ? Sağlıkturizm.com, sitesine girdiğinizde sizi karşılayacak olan 7/24 canlı destek hizmetindeki uzmanlarımıza, dilediğini sağlık soruları ve sorgulamaları yapabilir, destek alabilirsiniz. Ameliyat öncesi, bütcenize ve sağlık sorunlarınıza göre tüm hastane ve doktorlarda araştırma yapan uzmanlarımız, sizlere en uygun doktor ve hastaneleri sunmaktadır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum hakkında bilgileri yukarıda bulunan Doktor, hastane ve sorular başlığında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.


DOKTORLAR

Sitemizdeki doktorlar herkes tarafından tavsiye edilen ve operasyonlarda başarılı olan doktorlardır. İlgili bölümlerin ilgili doktoları inceleyebilirsiniz

HASTANELER

Sitemizdeki hastaneler herkes tarafından tavsiye edilen ve operasyonlarda başarılı olan hastanelerdir. İlgili hastaneleri, hastaneler bölümünden takip edebilirsiniz.

Doktorlar

Kadın Hastalıkları ve Doğum doktorlarımıza aşağıdaki bilgilerden yada buradan ulaşabilirsiniz.


Op.Dr. Serdar KAYIN

1959 yılında Dünya'ya gelen
Op.Dr. Serdar KAYINHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden Mezun Olmuştur.


Op.Dr. Filiz AYDIN

1976 yılında Dünya'ya gelen
Op.Dr. Filiz AYDIN,Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden Mezun Olmuştur.


Op.Dr. Filip TAŞHAN

1979 yılında Dünya'ya gelen
Op.Dr. Filip TAŞHAN,İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Olmuştur.


Doç.Dr. Ahmet ERK

1957 yılında Dünya'ya gelen
Doç.Dr. Ahmet ERK,Ankara Ünviersitesi Tıp Fakültesinden Mezun Olmuştur.

 

 

Hastaneler

Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü olan hastanelereaşağıdaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.


Doğan Hospital

Dializ, Tıp Merkeziyle birlikte bir hastanesi olan özel doğan hastanesi 70 doktorla hizmet vermektedir.

Kadın Hastalıkları?

Dışardan içe doğru kadın üreme organlarında görülen başlıca hastalıklardan söz edeceğiz. Kadın üreme organlarında görülen her hastalıktan söz etmek konunun bütünlüğünü bozacağı düşüncesiyle, önemli ve sıklıkla görülenlerinden söz etmeyi uygun gördük. Kadın hastalıklarının bir bölümünden daha Önceki bölümlerde konunun gereği olarak söz edilmiştir. Bu bölümde daha önce anlatılmayan diğer bazı kadın hastalıklarından söz edeceğiz. Konuya kadın üreme organlarında görülen, doğumsal yapı bozukluklarıy-la başlamayı uygun bulduk..

Kadın hastalıklarına genel bakış

Diş eti iltihaplanmalarına sebep olan plak oluşumu ve diş çevresine yapışan yiyecek kalıntılarıdır. Diş eti iltihaplanmalarında diş etleri kabarır, renkleri kızarır ve hassas bir hal alırlar. Sağlıklı bir diş etinde kanama olmaz. Diş eti iltihaplanmaya başlamışsa dişler fırçalandığı zaman ya da yemek yerken diş etinde kanamalar görülür. Aynı zamanda ağız kokmaya başlar. Diş etlerinde çekilmeler ve dişte uzamalar görülür. Diş aralarında ve diş kenarlarında siyah noktalar oluşmaya başlar. Oluşan bütün bu sorunlar yani diş plağı ve iltihaplanma tedavi edilmez ise diş yuvası zarı zarar görür ve diş kaybedilir.

KADIN HASTALIKLARININ BELİRTİLERİ:

Kadın üreme organlarına ilişkin hastalıkların belirtileri, diğer bir deyişle kadında yol açtığı yakınmalar başlıca 4 çeşittir: 1 Ağrı 2. Kanama 3. Akıntı 4. Karın büyümesi.

Bu belirtilerin bir ya da birkaçı birlikte bulunabilir. Bu belirtiler tüm kadın hastalıklarının ortak belirtileridir. Yapılan muayene yöntemleriyle bu yakınmalara yol açan’ nedenler ortaya çıkarılarak tedavi planlanır. Şimdi sırayla bu belirtilere hangi kadın hastalıklarının yol açabileceğini kısaca gözden geçireceğiz.

KADIN HASTALIKLARININ TANISINDA UYGULANAN BAZI MUAYENE YÖNTEMLERİ:

Kadın hastalıklarının tanısıda, bazı teknik yöntemler hekime yardımcı olarak, hastalıkların teşhis edilmesine olanak sağlar.Çünkü insan duyuları her olayı görmek ve hissetmek İçin yeterli değildir. Bu tıbbi teknik yöntemler, insan duyularının erişemediği boyutları açıklamakta ve hekime teşhis için ipuçları vermektedir. Yani hekim çıplak gözle göremediğini, mikroskopla ya da röntgenle görebilmekte, bunları bilgisiyle değerlendirerek bir teşhise varabilmektedir. Bilgilerimizin giderek artışı ve teknik yöntemlerin hızla gelişmesi, bugün için bilinmeyen pek çok konuyu aydınlatmıştır. Bunların sonucunda da hastalıkların teşhisi daha erken dönemde yapılabilmekte, tedavileri de ona göre daha etkin olabilmektedir. Yine bilgilerimizin artışı ve teknik yöntemlerin gelişmesi, tedavi alanında da gelişmelere yol açmıştır. Böylelikle hastalıkların tedavi edilebilme ve tedavide başarı şansı artmıştır.

Şimdi aşağıda sırayla, kadın hastalıklarının tanısında hekime yardımcı olan muayene yöntemlerinin bazılarından söz edeceğiz. Vaginal muayene (Vaginal tuşe): Kadm hastalıklarının teşhisinde başvurulan ilk muayene yöntemi “vaginal tuşe” dir. Bu muayene için hasta “jinekolojik muayene masası”na yatırılır ve hasta burada muayene için uygun pozisyonda yatar, zaten bu masanın özelliği hastanın muayene için uygun pozisyonda bulunmasına yardımcı olmaktır. Hekim hastanın yakınmalarını dinledikten sonra önce dıştan görebileceği belirtileri gözle arar yani kısa bir gözlem yapar. Daha sonra “spekulum” ya da “valf” admı alan demir aletlerle kadının vaginasını aralayarak,rahim ağzmı (serviks uteri), vaginayı inceler, oralarda bir hastalık belirtisi olup olmadığını (rahim ağzında erozyon, vaginitis gibi) arar. Daha sonra ise hekim bir elinin (genellikle sağ) bir ya da iki parmağını vaginaya sokar, diğer eliyle karın üzerinden kullanarak, uterusu, ovaryumîan arar, normal olup, olmadıklarını (miyom, ovaryum kistleri gibi) araştırır. Bu muayenelerle sağlanan bulguların kesinleştirilmesi ya da varsa bir kuşkunun giderilmesi için gerekli başka muayene yöntemlerine başvurulur. Vaginal smear (Vaginal yayma, eksfölyatif sitoloji): Daha önce de söz ettiğimiz gibi vaginayı kaplayan doku tabakası (vagina derisi, vagina mukozası) periyodik olarak salgılanan hormonların periyodik değişimlerine uyum gösterir. Aynı zamanda vaginayı kaplayan doku tabakasında bulunan hücreler zamanla dökülerek, yerlerini genç hücrelere bırakırlar, yani sürekli yenilenirler. İşte bu özelliklerden yararlanılarak, vaginadaki salgının mikroskop altında incelenmesiyle bazı hastalıkların teşhisinde ipuçları yakalanır. Vaginal smear alınması ya da sitolojik muayene için hasta jinekolojik muayene masasına yatırılarak kuru bir spekulum yapdımıyla vagina açılır. Ucunda pamuk sarılı bir çubuk ya da tahta bir araçla, istenilen amaca göre serviks ya da vagina duvarına sürtme ile istenilen muayene materyeli alınır. Daha sonra bu materyel bir cam (lam) üzerine yayılır, Özel boyalarla boyanarak mikroskop altında incelenir. Vaginal smear ya da sitolojik muayene başlıca iki amaçla uygulanır. 1. Kanser araştırması, 2. Hormonal durum hakkında bilgi edinmek. Hasta için ağrısız, kolay ve son derece yararlı olan bu muayene yöntemi, özellikle rahim ağzı (serviks uteri) kanserlerinin erken dönemde teşhis edilebilmesi İçin çok yararlı bir muayene yöntemidir. Bu nedenle her kadının yılda iki kez, en az bir kez bu testi yaptırması önerilir. Uygar ülkelerde yaygın olarak uygulanan bu muayene yöntemi, ülkemizde de giderek artan bir uygulama alanı kazanmaktadır.

 

 

 

Hamile Kalamıyorum

Sevil 11 Ağustos 2013

Uzun süredir hamile kalamıyorum ve bu konuda beni gerçekten çok üzmekte yardımlarınızı bekliyorum hocam
sevilsan@hotmail.com.tr

Kanamam oluyor

arzucan 14 Ağustos 2013

Hocam merhaba, kücük abdest yaptıktan sonra sürekli az bir miktarda kan gelmektedir. Bunun sebebi ne olmalı
arzucan@gmail.com

SPONSORLARIMIZ

  • THY

    DETAYLI BİLGİ
  • ONURAIR

    DETAYLI BİLGİ
  • PEGASUS

    DETAYLI BİLGİ
  • DOĞAN HASTANESİ

    DETAYLI BİLGİ