Anesteziyoloji ve reanimasyon

Anesteziyoloji ve reanimasyon bilgilendirme

image description

Doktor Sayısı:10

Hastane Sayısı:5

Hasta Temsilci:Erkut ŞAHİN

Temsilci Doktor:Dr. Emina Frljak

7/24 +905448822252

Anesteziyoloji ve reanimasyon

Web sitemiz , Anesteziyoloji ve reanimasyoni ile ilgili sorularınızı, ilgili doktor ve hastaneler hakkında bilgi vererek, merak ettiğiniz tüm soruları öğrenebilir, uzman doktorlarımız tarafından bilgi alabilirsiniz.

Sağlıkturizm.com, Türkiye'deki tüm Hastane, Doktor ve Acentalar hakkında bilgi veren bir sağlık sitesidir.. Herhangi bir sağlık sorunlarınızda yada güzelliğiniz icin yapılacak olan operasyonlarda, operasyon öncesi ve sonrasında sizlere ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir. Nasıl mı ? Sağlıkturizm.com, sitesine girdiğinizde sizi karşılayacak olan 7/24 canlı destek hizmetindeki uzmanlarımıza, dilediğini sağlık soruları ve sorgulamaları yapabilir, destek alabilirsiniz. Ameliyat öncesi, bütcenize ve sağlık sorunlarınıza göre tüm hastane ve doktorlarda araştırma yapan uzmanlarımız, sizlere en uygun doktor ve hastaneleri sunmaktadır.

Anesteziyoloji ve reanimasyon hakkında bilgileri yukarıda bulunan Doktor, hastane ve sorular başlığında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.


DOKTORLAR

Sitemizdeki doktorlar herkes tarafından tavsiye edilen ve operasyonlarda başarılı olan doktorlardır. İlgili bölümlerin ilgili doktoları inceleyebilirsiniz

HASTANELER

Sitemizdeki hastaneler herkes tarafından tavsiye edilen ve operasyonlarda başarılı olan hastanelerdir. İlgili hastaneleri, hastaneler bölümünden takip edebilirsiniz.

Doktorlar

Anesteziyoloji ve Reanimasyon doktorlarımıza aşağıdaki bilgilerden yada buradan ulaşabilirsiniz.


Uzm.Dr.Yeliz Cengiz IŞILDAK

1975 yılında Dünya'ya gelen Uzm.Dr.Yeliz Cengiz IŞILDAK, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden Mezun Olmuştur.


Uzm.Dr. Fisun ERTUĞRUL

1953 yılında Dünya'ya gelen Uzm.Dr. Fisun ERTUĞRUL, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden Mezun Olmuştur.

 

 

Hastaneler

Anesteziyoloji ve Reanimasyon bölümü olan hastanelereaşağıdaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.


Doğan Hospital

Dializ, Tıp Merkeziyle birlikte bir hastanesi olan özel doğan hastanesi 70 doktorla hizmet vermektedir.

anestezi nedir ?

Anesteziyoloji, öncesi ve sonrası da dahil olmak üzere ameliyat süresince hastanın ağrı duymamasını, konforunu ve yapılan girişime tahammülünü sağlamak üzere geliştirilmiş bir dizi tıbbi uygulamayı içeren bilim dalının adıdır.

Anestezi uzmanı doktorunuz, Tıp Fakültesi mezunu, bu dalda dört yıllık uzmanlık eğitimi almış olan, üst düzey tıp teknolojisini kullanabilen ve bu bilgi ve becerisi ile sizin ameliyat sürecini güvenle geçirerek sağlığınıza kavuşmanıza olanak sağlayan kişidir.

Anestezi, kelime anlamı olarak "hissizlik, duyusuzluk" demektir. Bundan dolayı ameliyatlar hasta için ağrısız ve hatırlanmayan işlemlerdir. Ancak güvenle ameliyat olabilmeniz için duyunun ortadan kaldırılması gerekli olmakla birlikte yeterli değildir. Ameliyat sırasında, solunum, dolaşım gibi yaşamsal işlevleriniz de kontrol altında tutulmaktadır daha da ötesi anestezi doktorunuz sizin her bakımdan koruyucunuzdur.

Ameliyatlar yaklaşık 150 yıldır anestezi ile yapılmaktadır ve ameliyat tekniklerinin gelişmesi anesteziyolojideki gelişmeler ile mümkün olmuştur.

Anestezi doktorunuz ameliyat öncesi sizi muayene edip, yapılacak ameliyat için en uygun anestezi yöntemine sizinle birlikte karar verecektir.

Genel Anestezi Nedir ?

Eğer hasta anestezi altında tamamen şuursuz ise buna "Genel Anestezi" denir. Genel anestezi için pek çok ilaç kullanılır. Bunlar damara verilen ilaçlar olduğu gibi, oksijen ile birlikte kullanılan gazlar da vardır. Her hastanın özelliğine göre gerekli ilaçlar seçilir. Eskiden çok kullanılan ve anestezi ile özdeşleşmiş olan eter son yıllarda kullanılmamaktadır; yerini çok daha iyi sonuçlar veren modern tıp teknolojisi ile geliştirilen başka ilaçlara bırakmıştır.

Bölgesel Anestezi Nedir ?

Vücudun bir kısmının; ( kol, bacak, göğüs vs. ) iğne yapılarak uyuşturulmasına "Bölgesel Anestezi" denilir. Bunun da spinal, epidural, sinir bloğu gibi çeşitleri vardır.

Anestezi Muayenesi

Bir kişinin hayatı boyunca herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle ameliyat geçirme olasılığı çok düşüktür.

Çok nadir yaşadığı böyle bir durumla karşı karşıya geldiğinde doğal olarak hem cerrahi hem de anestezinin nasıl olacağını , başına nelerin gelebileceğini araştırır.

Bu konularda pek çok yaşanmış öyküleri dinler,kitaplardan, İnternetten araştırır,belki doktor doktor dolaşır.

Bütün bu süreci yaşarken stress, korku,endişe duyguları ruhsal ve fiziksel yönden hastayı bunaltır.

Anestezi doktoru ile ilk karşılaşma genelde ameliyat sabahı olmaktadır.

Oysa ameliyat kararı verildikten hemen sonra aneztezist ile yapılacak görüşme pekçok soruların da cevabı olacaktır.

Anestezi doktorlarının en önemli görevlerinden biri hastanın endişe ve sorularını gidermek olduğu kadar hastası ve kendisi için ameliyatta uygulayacağı en düzgün rotayı belirlemektir.

Anestezi uygulamaları hastanın kendisine ve geçireceği cerrahinin özelliğine bağlı olarak değişmektedir.

Çocuk hastaya yaklaşım, 60 yaşın üstü bir hastadan farklılık gösterir.

Yapılan muayene , öncelik arzeden sorular, seçilen ilaçlar, anestezi uygulaması değişecektir.

Ameliyathanede hazırlık değişecektir. Bu nedenle hastanın daha önceden değerlendirilmesi önemlidir.

Anestezi doktoru hastası ile yapacağı sohbet sırasında onun fiziksel ve psikolojik durumunu belirleyip hastası için en uygun olacak anestezi yöntemini anlatıp (genel/bölgesel), hastayı bilgilendirir ve sorularını yanıtlar.

Anestezi doktorunun hastanın sağlık durumu ile ilgili yapacağı değerlendirmeler;

1.Hastanın genel sağlık durumu, varsa hastalıkları ile ilgili bilgi.

2.Allerji durumu, ilaç allerjileri

3.İlaç, sigara,alkol kullanımı,diğer alışkanlıklar

4.Daha önce geçirdiği ameliyatlar, bu ameliyatlar sırasında kullanılan cerrahi yöntem ve anestezi tekniği hakkında bilgi.

Hastanın güvenliği için ameliyat öncesi var olan hastalıklar gözden geçirilir, ameliyata engel teşkil edip etmedikleri tartışılır, tedaviler yeniden düzenlenir,gerekli konsültasyonlar istenebilir.

İlaç allerjilerinin bilinmesi bu ilaçların ameliyat sırasında kullanılmasını ve olası bir allerjiye bağlı gelişebilecek sorunları önler.

Yanlış bilinen bir konu da anestezi testidir.

Anestezi ilaçlarına karşı allerji olup olmadığını belirleyen böyle bir test yoktur.

Allerji konusu iletilmeli, durum değerlendirmesi anestezi uzmanına bırakılmalıdır.

Kullanılmakta olan bazı ilaçlar kanamaya eğilimi arttırarak istenmeyen durumlara neden olabilir.

Bu nedenle kullanılmakta olan bu tür ilaçların bilinmesi, gerekirse ameliyattan önce anestezi doktoru kontrolünde kesilmesi önemlidir.

Sigara kullanımı olan hastaya ameliyat öncesi uygulanacak olan solunum terapisi ameliyat sonrası hastanın çok daha konforlu uyanmasını sağlayacaktır.

Hastanın daha once yaşadığı ameliyat ve anestezi tecrübesinin bilinmesi ve yaşanılan zorlukların tekrar edebileceği riskine karşı hazırlıklı olunmalıdır.

Anestezi yöntem ve uygulamalar

Anestezi, her türlü cerrahi girişimlerde ve birçok hastalığın tedavisinde ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Anestezi olmadan hiçbir cerahi girişim gerçekleştirilemez. Kelime olarak duyu ve his kaybı anlamına gelen anestezi uygulamaları üç farklı yöntemle yapılmaktadır. Bu yöntemler Genel, bölgesel ve lokal anestezidir.

Spinal anestezi

Spinal anestezi sadece bel bölgesinden aşağıda bulunan organlara yapılan operasyonlarda kullanılan anestezi çeşididir. Örneğin; bacak kırıkları, dizde protez ameliyatları, myom ameliyatları, sezaryen, hemoroid, kasık fıtığı vs. Genel anestezi almaya uygun olmayan hastalarda spinal anestezi tercih edilir. hastanın kronik akciğer sorunu, kalp yetmezliği, solunum yetmezliği, herhangi anestezik ilaçlara olan alerjisi bu durumu etkiler.

Eğer ameliyat bölgesi belden aşağıdaysa aslında spinal anestezi büyük bir kolaylıktır. Çünkü genel anestezi alan hasta tamamen uyutulur ve solunum cihazına bağlı olarak operasyon sürer uyanma güçlüğü çekebilir ancak spinal anestezide hastanın bilinci açıktır ve ameliyat bitiminde rahat bir şekilde odasına gelir, 2-3 saat herhangi bir ağrı hissetmeden dinlenebilir.

spinal anestezi nasıl uygulanır?

Öncelikle hastaya damar yolu açılır, tansiyon aleti ve ekg elektrodları bağlanır, hastanın durumu göz önünde bulundurulur ameliyat öncesi anestezi uzmanı tarafından yapılan muayenede yada hasta ameliyathaneye alındığında hasta bilgilendirilir .( senin belinden aşağısını uyuşturacağız gibi.)

Hastanın öncelikle aç olup olmadığı sorulur, tansiyonu ölçülür eğer tansiyon ve nabız operasyona başlamaya müsaitse işleme başlanır.

Hasta ameliyat masasında personelinde yardımıyla oturtulur , başını çenesine yaslaması ve belini dışarı doğru çıkarması istenir.

Bu işlemi anestezi uzmanı yapmaktadır. Hastaya ne yapacağını söyler.

Öncelikle sırtını temizler.

İnsan iskeleti 33 vertebradan oluşur. bunların 7 si servikal 12 si torakal ve 5 i lomber’dir .

Lomber 3-4 aralıklarına küçük bir iğne yardımıyla kateter yerleştirilir bu kateterden BOS (beyin omurilik sıvısı) nın gelip gelmediği kontrol edildikten sonra ve buradan anestezik ilaç verilir. Sırayla sıcak, ağrı ve soğuk duyuları hastada kaybolur

Bu işlem 1 dk yı aşmayan bir sürede olur ve hastanın ayaklarında sıcaklık ve karıncalanmalar başlar hasta ameliyat masasına yatırılır.

Uyuşmanın tamamen sağlandığı kontrol edilir, seviyesine bakılır ve operasyon başlar. Bu sırada hasta dokunulduğunu hisseder ancak kesinlikle bir ağrı yada acı hissetmez.

Ameliyat süresi boyunca başında bir anestezi teknisyeni onu bekler, tansiyon, nabız, ve solunumunu takip eder.

Herhangi bir sıkıntısı, mide bulantısı, baş dönmesi olursa anestezi teknisyenine bildirmesi gerektiği söylenir. olası bir durumda hemen acil müdahale edilir.

Spinal anestezinin yan etkileri

Spinal anestezi sonrasında başın dik tutulmaması halindekafa içi kraniel basıncın artmasıyla aşırı baş ağrısı görülebilir.(genç hastalarda daha çok görülür),mide bulantısı, düşük tansiyon da görülebilir.

Spinal anestezi yapılırken çıkabilecek sorunlar : iğnenin kırılması, yanlışlıkla damar içine enjeksyon yapılması,bulantı kusma, baş dönmesi ,tansiyonun aniden düşmesi,solunum yetersizliği(seviyenin yükselmesiyle.)

Genel Anestezi Ne Kadar Güvenilir ?

Modern monitörler, daha iyi ilaçlar ve en önemlisi bunları kullanabilecek anestezi uzmanlarının varlığı anesteziyi gün geçtikçe daha güvenilir hale getirmektedir. 1982’ de anesteziye bağlı ölümler 1/10.000 iken günümüzde bu oran 1/200.000 dir.

Genel Anestezi Ne Kadar Güvenilir ?

Modern monitörler, daha iyi ilaçlar ve en önemlisi bunları kullanabilecek anestezi uzmanlarının varlığı anesteziyi gün geçtikçe daha güvenilir hale getirmektedir. 1982’ de anesteziye bağlı ölümler 1/10.000 iken günümüzde bu oran 1/200.000 dir.

GEnel anestezinin yan etkileri

En belirgin etkiler, kusma ve mide bulantısı %10, boğaz ağrısı % 10, düşük kan basıncı %3, ameliyat sonrası solunum desteği gereksinimi %3, anormal kalp ritmi %1, yüksek tansiyon %1, uzun dönem oryantasyon bozukluğu ve şuur bulanıklığı %0.5 dir.

İnhalasyon Anestezikleri

Bilinen ilk inhalasyon anesteziği olan "dietil eter"1772'de sentez edilmiş, anestezi amacıyla 1840'lıyıllarda kullanılmıştır. 1950'li yıllardan önce kullanılmakta olan anestezik maddelerin çoğu patlayıcıözelliğe sahipti. II.Dünya savaşı sırasında halojenlendirmenin maddelerin patlayıcı özelliğini kaldırdığı anlaşılmış ve halotan bulunmuştur.

İnhalasyon anestezikleri, oda ısısı ve basıncındaki fizik durumlarına göre gaz ve sıvı olarak ikiye ayrılabilir: gaz anestezikler : siklopropan, etilen, azotprotoksit; sıvı inhalasyon anestezikleri: kloroform, eterler, trilen, etil klorür, fluoroksen, halotan, metoksifluran, enfluran, izofluran, sevofluran, desfluran. Günümüzde önemi olan inhalasyon anestezikleri; zayıf bir anestezik veinorganik bir gaz olan N2O, ve fluoronize hidrokarbon volatil anestezikler olan halotan,enfluran veisoflurandır.

Anestezik Mortalite ve Morbidite Nedenleri

Beşeri Nedenler Anestezik ölümlerin yarısına yakınında nedenin anestezi uygulaması, cerrahi işlem, hasta ve araç/gereç yönünden beşeri hata ve yetersiz eğitim olduğu kabul edilmektedir.

Eğitim yetersizliği; Deneyim ve beceri eksikliği, bilgisizlik ve değerlendirmede hata şeklinde kendini gösterebilir. Vital fonksiyonlardaki bir bozukluğun zamanında farkedilmemesi veya yetersiz ya da yanlış tedavi edilmesi, belirli bir hasta için uygulanan yöntemin, o hasata için uygun olmaması sorun yaratabilir.

Beşeri hatalar içinde de dikkatsizlik, acelecilik, önemsememe, sıkılma, dikkatin başka yere verilmesinden ihmale kadar giden nedenler söz konusu olabilir. Burada yorgunluğun katkısı da unutulmamalıdır.

İlaçların karıştırılması da burada incelenebilir. Kabul edilebilir bir hata değildir. Enjektör ve ampul içerikleri, inhalasyon anestezikleri dikkatsizlik, yetersiz işaretleme nedeni ile karışabilir. Bunun önlenmesi için ilaçların enjektöre çekilir çekilmez verilmesi, hemen verilmeyecekse mutlaka etiketlenmesi gerekir.Serum fizyolojik, adrenalin ve atropin ampullerinin benzerliği hatırda tutulmalıdır. Sıvılar da hem miktar hem de içerik yönünden işaretlenmelidir. Acil durumlar, anestezi endikasyonu ve yöntemi belirlenirken etki altında kalma, yanlış değerlendirme, cerrahi ekibe ait nedenler ve ekibin uyumsuzluğu da mortalite/morbiditeye katkıda bulunabilir.

Genel Anestezi nasıl uygulanır ?

Genel anestezi yaygın inanışın aksine ağız ve burundan solutulan gazlar ile uygulanmaz. Bu tür yöntemler olsa da günümüzde uygulanan modern anestezi tekniklerinde damardan verilen ilaçlar ile hasta uyutulur ve tüm ameliyat boyunca anestezi cihazı ve anestezi uzmanı ile teknisyenlerinin kontrolü altında sürdürülür.

Anesteziye başlamadan önce damar yolu açılıp sıvı verilmeye başlanır. Bu sırada göğüs üzerine yerleştirilen transducerler yardımı ile sürekli olarak kalp elektrosu içekilir ve monitörde izlenir. Diğer kola tansiyon aleti bağlanırken parmak ucuna kandaki oksijen miktarını ölçen bir cihaz takılır.

Daha sonra anestezi uzmanı ve teknisyeni gerekli hazırlıklarını yaparlar, ağız ve burnunu kapatan bir maske yardımı ile hastaya %100'lük oksijen solutulur ve takiben serum setinden merkezi sinir sistemini bloke eden anestezik ilacı enjekte ederler. Bu aşamada hasta birkaç saniye içinde uyku durumuna geçer.

Anestezi indüksiyonu adı verilen bu aşamadan sonra genel anestesinin belki de en önemli aşaması olan hastanın ağızından soluk borusuna tüp yerleştirilmesidir. Endotrakeal tüp adı verilen bu gereç kısa bir hortuma benzer. Entübasyon adı verilen bu işlem de tamamlandıktan sonra hastanın solunumu tamamen anestezi uzmanının kontrolü altına geçer. Anestezi cihazı tarafından tüm ameliyat boyunca hastaya oksijen ve bunun yanısıra anesteziyi sağlayan gazlar solutulur.

Hastaya daha sonra ameliyatın seyrine göre salgı azaltıcı, kas gevşetici, mide asidi giderici gibi pekçok değişik ilaçlar damar yolu ile verilir. Bu ilaçlar hastanın tüm bilinç ve refleks fonksiyonlarını ortadan kadırır. Ameliyatın seyri sırasında kas gevşetici ilaçlar hasta tarafından yıkıldığında eğer gerek olursa yeniden verilebilir.

Ameliyat sona erdiğinde anestezik gazların verilmesi kesilir ve kas gevşetici ilaçların etkisini ortadan kaldıran ilaçlar enjekte edilir. Kısa sürede hastanın refleksleri geri döner ve kendi kendine solumaya başlar. Bu aşamada endotrekeal tüp çıkartılır. Hastanın bilincinin açıldığı, reflekslerinin geri döndüğü, ağrılı uyaranlar ve sorulara cevap verdiği görüldükten sonra ayılma odasına alınır ve burada tamamen kendine gelene kadar izlendikten sonra odasına gönderilir.

Tüm anestezi süresi boyunca hastanın kalp atım hızı, elektrosu, tansiyonu, kandaki oksijen ve karbondioksit miktarı, solunum sayısı ve hacmi gibi yaşamsal belirtiler sürekli olarak izlenir ve gerekli müdahalalerde bulunulur.

Genel Anesteszinin Avantajları

Sezaryende genel anestezinin epidural anesteziye karşı en önemli üstünlüğü çok kısa zaman içinde uygulanabilmesidir. epidural anestezide nir ön hazırlık gereklidir. İdeal bir uygulamada ani tansiyon düşüklüğünü engellemek için epidural kateter takılmadan önce yaklaşık 1 litre sıvı verilerek damar yatağı doldurulur. Genel anestezi de ise böyle bir gereklilik yoktur. Öte yandan yine genel anestezide tansiyon kontrolü daha rahat ve kolay sağlanabilmektedir. Bir başka avantajı da solunum kontrolünün daha kolay olmasıdır. Ancak bu avantajlar çok ciddi öneme sahip değildir ve genel anesteziyi epidurale daha üstün hale getirmez. Genel anestezi sezaryen operasyonlarında ancak acil bir durum varsa ilk tercih edilecek anestezi şekli olmalıdır.

Acil durumların yanısıra anne adayında epidural anestezi yapılmasına engel tıbbi bir durum varsa da genel anestezi tercih edilir. Bu durumlar arasında kanama ve pıhtılaşma bozuklukları, nörolojik problem varlığı ve epidural kateterin uygulanacağı bölgede enfeksiyon olması sayılabilir.

anestezi öncesi yapılan testler

Anestezi değerlendirmesinde: akciğer filmi, elektrokardiyografi (genellikle 40 yaşından büyük hastalarda istenir), kan sayımı, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri, öncelikle istenen tanı testleridir. Anestezi doktoru başka tetkikler de isteyebilir. Ameliyat öncesi çekilen akciğer filmi ve elektrokardiyogram ile akciğer ve kalple ilgili kabaca bir fikir edinilir. Ancak hastada kronik bronşit, astım gibi bir akciğer hastalığı varsa solunum fonksiyon testi gibi bir ek test ya da kalple ilgili bir bozukluk varsa ekokardiyografi gibi kalbin fonksiyonlarını daha net gösteren ek testler gerekebilir. Kan sayımında hastada kansızlık olduğu tespit edilirse ameliyat öncesi düzeltilir, ameliyat sırasında olası bir kanama söz konusu ise hasta için torba kan hazırlanır. Hastanın ameliyat öncesi kan grubunun da bilinmesi gerekir. Anestezi ilaçlarının bir kısmının karaciğer ve böbreğe yan etkileri olabilir. Bu nedenle anestezi öncesi karaciğer ve böbrek fonksiyon testleriyle bu organlar değerlendirilmeli, herhangi bir bozukluk durumunda bununla ilgili önlemler alınmalıdır. Anestezi öncesi yapılan görüşme, fizik muayene ve testlerle her hasta için ameliyat riski belirlenir. Ameliyat ve hastanın güvenliği için riski artıran faktörler düzeltilir.

anestesi odasında neler vardır ?

Ameliyathanede anestezi için ayrılan bölümde anesteziyle ilgili bazı araç ve gereçler bulunur. Bunlardan birisi anestezi makinesidir. Anestezi vermek amacıyla hastanın bilincini ve solunumunu durduran ilaçlar kullanılır. Hastanın bilinci ve solunumu kaybolduktan sonra, hayati fonksiyonların sürdürülmesi için anestezi makinesiyle hasta yapay olarak solutulur. Bu makine yardımıyla hastaya oksijen ve anestezinin devamını sağlayan uyutucu gazlar verilir. Solunumun sağlanması için hastanın ağzından nefes borusuna bir tüp yerleştirilir. Bu olaya “entübasyon” denilir. Anestezi araçlarından diğeri de ilaçlardır. Anestezi sağlanması için hastaya çeşitli ilaçlar verilir. Bu ilaçlar hastanın toplardamarlarından birine yerleştirilen musluklu bir iğne yolu ile dolaşıma karışır. Bu ilaçlarla hasta bilincini kaybeder, ağrı duyusu ortadan kaldırılır, ameliyatın rahatça uygulanabilmesi için karın kaslarının gevşemesi sağlanır.

Anestezi korkum :)

Can Büyükdere 11 Ağustos 2013

Doğan hastanesinde rinoplasti amaeliyatı olmadan önce, anestezi konusunda cok korkularım vardı. Anestezi adında bir film vardı. Ameliyata giren biri anestezi aldığı halde ameliyatın acısını hissediodu ama bağıramıyordu. Bakışlarıyla doktorlara haber vermeye çalışıyordu. Bu bağlamda cok korkuyodum anesteziden.Ama korkulcak birsey yoktu. Hatta okadar hoşuma gittiki :) derin bir uyku.. Bu bağlamda teşekkür ederim. Anestezisiz bir hayat olmaz.

Çok Teşekkürler.

Sami Şan. 14 Ağustos 2013

Sitedeki anestezi bilgileri hakkında teşekkür ederiz. :)

SPONSORLARIMIZ

  • THY

    DETAYLI BİLGİ
  • ONURAIR

    DETAYLI BİLGİ
  • PEGASUS

    DETAYLI BİLGİ
  • DOĞAN HASTANESİ

    DETAYLI BİLGİ