Radyoloji Üniteleri

Radyoloji Üniteleri bilgilendirme

image description

Doktor Sayısı:10

Hastane Sayısı:5

Hasta Temsilci:Erkut ŞAHİN

Temsilci Doktor:Dr. Emina Frljak

7/24 +905448822252

Radyoloji Üniteleri

Web sitemiz , Radyoloji Üniteleri ile ilgili sorularınızı, ilgili doktor ve hastaneler hakkında bilgi vererek, merak ettiğiniz tüm soruları öğrenebilir, uzman doktorlarımız tarafından bilgi alabilirsiniz.

Sağlıkturizm.com, Türkiye'deki tüm Hastane, Doktor ve Acentalar hakkında bilgi veren bir sağlık sitesidir.. Herhangi bir sağlık sorunlarınızda yada güzelliğiniz icin yapılacak olan operasyonlarda, operasyon öncesi ve sonrasında sizlere ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir. Nasıl mı ? Sağlıkturizm.com, sitesine girdiğinizde sizi karşılayacak olan 7/24 canlı destek hizmetindeki uzmanlarımıza, dilediğini sağlık soruları ve sorgulamaları yapabilir, destek alabilirsiniz. Ameliyat öncesi, bütcenize ve sağlık sorunlarınıza göre tüm hastane ve doktorlarda araştırma yapan uzmanlarımız, sizlere en uygun doktor ve hastaneleri sunmaktadır.

Radyoloji Üniteleri hakkında bilgileri yukarıda bulunan Doktor, hastane ve sorular başlığında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.


DOKTORLAR

Sitemizdeki doktorlar herkes tarafından tavsiye edilen ve operasyonlarda başarılı olan doktorlardır. İlgili bölümlerin ilgili doktoları inceleyebilirsiniz

HASTANELER

Sitemizdeki hastaneler herkes tarafından tavsiye edilen ve operasyonlarda başarılı olan hastanelerdir. İlgili hastaneleri, hastaneler bölümünden takip edebilirsiniz.

Doktorlar

Radyoloji Üniteleri doktorlarımıza aşağıdaki bilgilerden yada buradan ulaşabilirsiniz.


Uzm.Dr. Fatma ÇUHADAR

1959 yılında Dünya'ya gelen
Uzm.Dr. Fatma ÇUHADAR,K.T.Ü Tıp Fakültesinden Mezun Olmuştur.


Uzm.Dr. Muhittin PİŞİRİR

1964 yılında Dünya'ya gelen
Uzm.Dr. Muhittin PİŞİRİR, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakltesinden Mezun Olmuştur.

 

 

Hastaneler

Radyoloji Üniteleri bölümü olan hastanelereaşağıdaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.


Doğan Hospital

Dializ, Tıp Merkeziyle birlikte bir hastanesi olan özel doğan hastanesi 70 doktorla hizmet vermektedir.

Radyoloji Ünitelerinde sunulan hizmetler nelerdir ?

Digital Röntgen 
Renkli Doppler 
Ultrasonografi 
Ultrasonografi 
4D Ultrasonografi 
Manyetik Rezonans (AÇIK MR) 
Mamografi 
Panoramik Röntgen 
Spiral Bilgisayarlı Tomografi

digital röntgen nedir ?

Digital Röntgen ilk görüntüleme yöntemidir. Tüm kemik yapılar ve akciğer için yapılır. Bazı kontrast maddeler kullanılarak, böbrek fonksiyonları ve idrar yollarının görüntülenmesinde, yemek borusu, mide, ince ve kalın barsak gibi tüm sindirim sistemlerinin görüntülenmesinde de kullanılabilmektedir. Çekimin ön hazırlığı için, çekimin yapılacağı bölgeye göre takılar, gözlük ve diğer metal objeler çıkarılmalıdır. Akciğer ve kemik yapıların çekimi için ön hazırlığa gerek yoktur. Bu ön hazırlıklar röntgenin sonucunu doğru alabilmek açısından yapılır.

digital röntgen nedir ?

Digital Röntgen ilk görüntüleme yöntemidir. Tüm kemik yapılar ve akciğer için yapılır. Bazı kontrast maddeler kullanılarak, böbrek fonksiyonları ve idrar yollarının görüntülenmesinde, yemek borusu, mide, ince ve kalın barsak gibi tüm sindirim sistemlerinin görüntülenmesinde de kullanılabilmektedir. Çekimin ön hazırlığı için, çekimin yapılacağı bölgeye göre takılar, gözlük ve diğer metal objeler çıkarılmalıdır. Akciğer ve kemik yapıların çekimi için ön hazırlığa gerek yoktur. Bu ön hazırlıklar röntgenin sonucunu doğru alabilmek açısından yapılır.

renkli doppler ultrasongrafi nedir ?

Renkli Doppler Ultrasonografi yönteminde , hareket eden nesneye ses dalgası gönderilir ve geri alınır. Bu işlemde, geri alınan ses dalgalarının frekansları, nesnenin hızına göre değişir. Aradaki fark bilgisayar tarafından saptanarak, grafiksel olarak ekrana aktarılır. Böylece belli bir damarın içindeki kanın akım hızı, hem şekil olarak görüntülenebilmekte hem de akım hızına karşı oluşan direnç matematiksel olarak hesaplanabilmektedir. Doppler incelemesinde, ölçümü yapılacak damarın bulunması doğru bölgenin akımının ölçülebilmesi açısından çok önemlidir. Bu inceleme iki şekilde yapılabilir. Renkli Doppler bunlardan biridir. Renkli Doppler cihazlarıyla, bölgedeki damarların renkli olarak görüntülenmesi ve incelenecek damarın bu görüntüden seçilmesi en doğru ve net sonuca ulaştıracaktır.

doppler ultrason neden yapılır ?

Bu tetkik ile vücudun değişik bölgeleri ses dalgaları kullanılarak görüntülenmektedir. Batın içi organlar, genital organlar, tiroid bezleri, meme dokusu, yumuşak dokular, kalça ve gebelik değerlendirmesi Ultrasonografi yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem bizi, hastalıklı bölgede doğrudan tespite götürür.Ultrasonografi en çok , sıvı içeren organların ve yapıların incelenmesinde yararlıdır.Kemik gibi katı yapılar ve akciğer gibi hava dolu organlar (çok fazla sıvı içermediklerinden) ultrasonda iyi görünmezler.Fakat sıvı içeren organlardaki kitle ve katı oluşumlar izlenebilir.

4d ultrasonografi nedir ?

Modern tıbbın hizmetlerine bir yenisi daha eklendi; 4 Boyutlu Ultrasonografi. 4D Ultrasonografi, görüntü kalitesi standart 2boyutlu Ultrasonlardan çok daha iyi olup, adeta MR cihazındaki gibi dokulardaki detaylar ayrıştırılabilmektedir.Önceden üç boyutlu ultrason cihazlarıyla yapılan incelemeler ile anne rahmindeki bebeklerin hareketleri gecikmeli olarak görüntülenebilirken, 4 boyutlu ultrasonografi ile bebeğin kaşlarını çatması, gülmesi, esnemesi, parmak emmesi gibi hareketleri anlık ve hızlı bir şekilde izlenebilmektedir. 4. boyut ifadesi çekim sırasında, anne karnındaki bebeğin 3 boyutlu görüntülerinin fotoğraf kareleri gibi eş zamanlı görüntülenip kaydedilmesini ifade etmektedir.

4d ultrasonografi avantajları nelerdir?

4D Ultrason cihazları ile çok erken döneminde cinsiyet, yarık damak, yarık dudak, eksik parmak, beyin ve omurilikten kaynaklanan rahatsızlıkların erken tanısı konulabilmektedir.Diğer taraftan geleneksel iki boyutlu ultrasonografide bebeğin el ve ayak parmaklarını tam anlamı ile değerlendirebilmek her zaman mümkün olmayabilir. Ense kalınlığı ölçümüyle görülen "mongolizm" (Down sendromu) 4D ultrason sayesinde 3. ayda taranabilmektedir. Bu nedenlerle dört boyutlu ultrasonlar, geleneksel 2boyutlu ultrasonlara göre daha çok tercih edilmektedir.Yine, dört boyutlu ultrasonlar ile çiftlerin ayrı bir mutluluk ve farklı bir heyecanla bekledikleri ikiz, üçüz bebeklerin gelişimi de daha net bir şekilde izlenebilmektedir.4D ultrasonlar geleneksel iki boyutlu inceleme özelliğinin yanı sıra hem renkli doppler hem de 3. boyut özelliğini birlikte içermesi ile bebek heyecanına kapılan ailelere üçüncü aydanitibaren cinsiyeti öğrenme ve renkli fotoğraflarını alma fırsatı tanımaktadır. Siyah beyaz ve 2 boyutlu ultrasona göre anne karnındaki bebeğin hem bir buçuk ay daha önce görüntülenmesine hem de net fotoğraf kalitesindeki renkli görüntüsünü elde etmeye olanak sağlayan 4 boyutlu (eş zamanlı) renkli ultrason, anne babaların hamileliğin 3. ayından itibaren bebeklerinin fotoğrafına kavuşmalarını sağlamaktadır. Tüm bu özellikleri ile 4 boyutlu ultrason ailelere bebeklerinin sağlık durumundan sonra en fazla kime ve neye benzediğini merak ettikleri için çekimler sırasında eli, ayağı, burnu, yüzü gibi detayları yorumlama ve bebeği birilerine benzetmeye çalışma gibi hoş anlar yaşatmakta ve hamilelik sürecindeki heyecanın güzel anılara dönüşmesini sağlamaktadır.

MANYETİK REZONANS NEDİR?

MR, iyonizan olmayan radyo frekansı kullanan görüntüleme sistemidir. Bu sistem sayesinde vücudun herhangi bir yerinden elde edilecek olan görüntüye daha sağlıklı şekilde ulaşılır. Yumuşak doku kontrast çözümleme kalitesi en yüksek olan radyolojik tanı görüntülemesidir. Özellikle yumuşak dokuları göstermedeki keskinliği pek çok hastalığın kesin ve doğru biçimde görüntülenebileceği bu teknikle ayrıca hiçbir girişim yapmadan yada ilaç kullanmadan damarların gösterilebilmesi bazı durumlarda konvansiyonel anjiografi gerekliliğini ortadan kaldırmaktadır. MR anjiografi tüm vücut damarsal yapılarını göstermede kullanılabilir. Bunun yanısıra MRG ile fonksiyonel görüntüler, üç boyutlu ve hareketli (Cine) görüntülerde mümkün olmaktadır.MR fizik prensibi olarak manyetik alan gücünden yararlanarak görüntü elde ettiği için zararlı olabilecek X ışınları içermemektedir. Bu özelliği ile de çok küçük bebeklerde ve hamile bayanlarda tanısal amaçlı kullanılabilir.

MAMOGRAFİ NEDİR?

Meme kanseri, günümüzün en sık rastlanan hastalığıdır. Mamografi sayesinde bu hastalığın tanısı vakit kaybetmeden yapılmaktadır. 40 yaşını aşmış kadınların düzenli aralıklarla mamografi çektirmesi gerekir. Düzenli takip meme dokusundaki değişikliğin erken anlaşılmasını sağlar. Erken teşhis tüm hastalıklarda önemli olduğu gibi, mamografi tanısında da önemlidir.

PANORAMİK RÖNTGEN NEDİR ?

Panoramik röntgen tüm dişlerin ve çene kemiğinin daha az ışın alarak birlikte görüntülendiği bir tomografik röntgen çeşididir. Dijital sitemin kullanılması görüntü kalitesini artırmakta ve kişinin aldığı radyasyon miktarını belirgin şekilde azaltmaktadır.

KEMİK DANSİTOMETRİSİ NEDİR?

Kemiklerin yapısında yer alan maddelerin yoğunluğunu ölçen bir yöntemdir. Bu yöntemle kemik madde kaybı (osteoporoz) saptanır.

oSTEOPOROZ NEDİR?

-Primer (yaş, cinsiyet, sigara, aşırı alkol tüketimi gibi yaşam tarzına bağlı nedenler) -Sekonder (hastalıklar ve ilaçlar) sonucu oluşan madde kaybı

Başlık Yok

- Yazar Yok 11 Ağustos 2013

Yorum Yok

Başlık Yok

Yazar Yok 14 Ağustos 2013

Yorum Yok

SPONSORLARIMIZ

  • THY

    DETAYLI BİLGİ
  • ONURAIR

    DETAYLI BİLGİ
  • PEGASUS

    DETAYLI BİLGİ
  • DOĞAN HASTANESİ

    DETAYLI BİLGİ