beslenme ve diyet

beslenme ve diyet bilgilendirme

image description

Doktor Sayısı:10

Hastane Sayısı:5

Hasta Temsilci:Erkut ŞAHİN

Temsilci Doktor:Dr. Emina Frljak

7/24 +905448822252

beslenme ve diyet

Web sitemiz , Beslenme ve Diyet ile ilgili sorularınızı, ilgili doktor ve hastaneler hakkında bilgi vererek, merak ettiğiniz tüm soruları öğrenebilir, uzman doktorlarımız tarafından bilgi alabilirsiniz.

Sağlıkturizm.com, Türkiye'deki tüm Hastane, Doktor ve Acentalar hakkında bilgi veren bir sağlık sitesidir.. Herhangi bir sağlık sorunlarınızda yada güzelliğiniz icin yapılacak olan operasyonlarda, operasyon öncesi ve sonrasında sizlere ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir. Nasıl mı ? Sağlıkturizm.com, sitesine girdiğinizde sizi karşılayacak olan 7/24 canlı destek hizmetindeki uzmanlarımıza, dilediğini sağlık soruları ve sorgulamaları yapabilir, destek alabilirsiniz. Ameliyat öncesi, bütcenize ve sağlık sorunlarınıza göre tüm hastane ve doktorlarda araştırma yapan uzmanlarımız, sizlere en uygun doktor ve hastaneleri sunmaktadır.

Beslenme ve Diyet hakkında bilgileri yukarıda bulunan Doktor, hastane ve sorular başlığında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.


DOKTORLAR

Sitemizdeki doktorlar herkes tarafından tavsiye edilen ve operasyonlarda başarılı olan doktorlardır. İlgili bölümlerin ilgili doktoları inceleyebilirsiniz

HASTANELER

Sitemizdeki hastaneler herkes tarafından tavsiye edilen ve operasyonlarda başarılı olan hastanelerdir. İlgili hastaneleri, hastaneler bölümünden takip edebilirsiniz.

Doktorlar

Beslenme ve Diyet doktorlarımıza aşağıdaki bilgilerden yada buradan ulaşabilirsiniz.


Dyt. Emine SEZEN

1960 yılında Dünya'ya gelen Uzm.Dr.Yeliz Cengiz IŞILDAK, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetik Bölümü.

 

 

Hastaneler

Beslenme ve Diyet bölümü olan hastanelereaşağıdaki bilgilerden ulaşabilirsiniz.


Doğan Hospital

Dializ, Tıp Merkeziyle birlikte bir hastanesi olan özel doğan hastanesi 70 doktorla hizmet vermektedir.

Diyet Nedir ?

Diyet nedir? Diyeti kısaca tanımlayacak olursak; sağlığın ve zindeliğin korunması için gerekli olan beslenme düzenine "diyet" denir. Şişmanlık hem estetik olarak, hem de sağlık açısından özenilir bir durum değildir. Orta yaşa doğru insanlar daha çok kilo alma eğilimindedirler. Şişmanlığın nedenlerinden biri yakacağından çok kalori almaktır. Kilo vermek istiyorsanız aldığınız kalori miktarını kısmak ve ideal kiloya geldikten sonra da o kiloyu muhafaza etmeye özen göstermelisiniz. 

diyet nasıl yapılmalıdır ?

Kilo vermek isteyenler taze, doğal, besin olarak yoğun, posası yüksek, kalorisi ve yağı az, rafine şeker bulundurmayan, az tuzlu yiyecekler tüketmelidir. Meyve, sebze, hububat, tam tahıllar bu tür yiyeceklere örnektir. 

Vücudumuzdaki yağlar zayıflarken nasıl kayboluyor?

Kalori alımı azaldıkça vücutta depolanmış durumda olan yağlar yakılarak enerjiye dönüşmeye başlamaktadır. Metabolik işlemlerle yağlar parçalanarak yakılır. Böylece su ve karbondioksit elde edilir. Zayıflamak için az yemek ve çok yakmak önemlidir.

Kilo vermemizi sağlayan bir diyetin temel özellikleri nedir?

Zayıflamanın temelinde, enerji açığı yaratan bir diyet planı olur. Bu enerji açığını yaratmak için; daha az besin tüketmek, vücudumuzu değişik hareketlerle çalıştırarak ve spor yaparak kalorileri yakmak gerekir. Yani zayıflatan bir diyet kısacası; az yemek ve fazla yakmaktan geçer. Diyette alınan yağ miktarının azaltılması herkes tarafından kabul görse de, toplamda alınan kalori azaltılmadıkça kilo verilemeyecektir. Gıda alımını ve kalori alımını azaltmak için değişik yöntemler denenmiştir. Örnek verecek olursak; yalnızca yağ miktarını azaltarak, yalnızca karbonhidratı azaltarak ya da gıda içeriğine bakılmaksızın toplam kaloriyi azaltarak çok farklı çeşitli diyet metodları uygulanmaktadır. Sadece alınan yağın miktarını azaltarak, 6 ila 9 ayda ortalama olarak 0,7 ila 4,4 kg arası kadar zayıflanabilir. Buradan da sadece yağsız gıdalar yemekle fazla kilo veremeyeceğimiz sonucuna ulaşırız. Karbonhidratı azaltmanın ise zayıflama çok faydası vardır. Şekerli besinler, un, nişasta, kurabiye, börek, çörek, beyaz ekmek, kola, bal ve reçel gibi karbonhidratların miktarını azaltmak veya bu tür gıdaları hiç yememek kilo vermeye oldukça fayda sağlar. Günlük 250-800 kalori gibi çok düşük kalorili diyetler, ilk başlandığında büyük bir kilo kaybına neden olsa bile bu diyetler sağlıksızdır. Bu tür diyetlerle verilen kilolar, diyet bırakıldığı an hızla ve bazen fazlasıyla geri alınır. Diyet yapılırken değişik türdeki besin gruplarının vücudumuza sağladığı kalorinin, toplam kalori içerisindeki payının belirli bir oranda olması gerekir. Kısaca; yağların % 30-35 oranında, proteinlerin %15 ve karbonhidratların %45-55 oranlarında alınması gerekir. Kalsiyum alımı zayıflamamız için yardımcı olur. Yağsız süt içmek size göre değilse brokoli tüketerek de zayıflama için yeterli kalsiyum ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Kanımızda kalsiyum düşüklüğü var ise doktorumuza başvurarak onun reçete edeceği kalsiyum ilaçlarından faydalanmak faydalı olacaktır. Sebze ve meyve tüketimi posayı arttırmak bakımından son derece gereklidir.

DİYET YAPMANIN GENEL KURALLARI

Diyet, kişinin beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi ve düzene sokmasıdır diyebiliriz. Eğer beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmeden diyet yapmaya çalışırsak sonucunda mutlaka başarısız olacağımızı bilmemiz gerekiyor. Genel bilinen bir kural vardır. "Üç beyazdan uzak durun" derler. Beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmeye ilk olarak hayatımızdan şekeri azaltarak başlamalıyız. Üç beyaz dediğimiz un, şeker ve tuzdan uzak durmamız gerekir. Tuz, vücutta su tutumuna neden olduğundan tuzu azaltmak gerekir. Un ve undan yapılan unlu mamüllerin tamamını beslenmemizden çıkarmak anlamına geliyor. Bunlara örnek verecek olursak beyaz ekmek, simit, poğaça gibi yiyecekleri sayabiliriz. Tabi tamamını beslenmemizden çıkarmak gerekir derken hiç ekmek, makarna, pilav yiyemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Zaten zayıflama diyetleri de bunları kısıtlı olmak kaydıyla içerir. Azar azar sık sık beslenme: Porsiyonlarımızı düzenlemek, bilhassa sık sık ve azar azar beslenmek önemlidir. Bunun nedeni metabolizmanın hızlanmasını sağlayan en büyük faktör azar azar, sık sık beslenmektir. Yediğimiz yiyeceklerin kalorisine de dikkat etmemiz gereklidir ama bunun yanısıra porsiyonları azaltmak en önemli hususlardan biridir. Porsiyonları küçülttüğümüzde daha az enerji almış oluruz. Kalori hesaplamayı kendinizde bir saplantı haline sokmayın: Yediğimiz yiyeceklerin kalorisini hesaplamayı bir saplantı haline dönüştürmememiz gerekir. Yenilen tüm yiyeceklerin kalorisini hesaplamak doğru bir davranış değildir. Bu bizi takıntılı bir kişi haline getirebilir. Uzmanlar tarafından verilen diyette ve değişimlerde, hangi besinin hangisiyle değişebileceğini diyetisyenimiz bize gösterdiği için bizim neyi ne kadar alabileceğimiz ve bunlardan kaç kalori alacağımızı diyetisyenimiz zaten hesaplanmıştır. Diyetisyene gitmeden, internetten, gazetelerden, kitaplardan ya da başka yollarla yiyeceklerin kalorilerini öğrendiysek, bunlara göre kalorilerini hesaplayarak da enerji kısıtlaması yaparak da zayıflayabiliriz. Fakat yinede sağlıklı şekilde zayıflamak için bir uzman tarafından yönlendirilmek ve önerilerine sadık kalmak gereklidir.

Kilo Verememenin Nedenleri

Kilo Verememenin Nedenleri Kilo veremeyenlerde hormonlar dışında başka hangi nedenler araştırılmalıdır?

Kilo verme uğraşları başarısızlıkla sonuçlanyorsa, bunun nedenlerini araştırmak gerekmektedir. Kilo verememenin genelde ne¬denleri şunlar olur;

Fazla yemek, Hareketsiz bir yaşam sürmeye devam etmek, Psikolojik sorunlar yaşamak, Ailedeki diğer kişilerin yardım etmemesi ve sosyal baskılar, Depresyon ve tıka basa yeme gibi yeme davranışlarında bozukluklar bulunması. Yukarıdaki gibi durumlar mevcutsa bunlara yönelik önlemler alınmalı ya da gereken tedavilere doktora başvurarak başlanmalıdır. Metabolizmamızı hızlandırmak için neler yapabiliriz?

Çocukluğumuzda hareketli bir yaşam sürdüğümüz için çoğumuz şişman bir çocukluk ve gençlik geçirmeyiz. Fakat belirli bir yaştan sonra metabolizmamızda yavaşlama olur. Bu demektir ki yediğimiz yiyecekleri yakma özelliğimizde bir yavaşlama vardır. Alınan besinler yakılamadığı için kilo almaya başlanır. Kadınlarda menopoza girenlerde ve 40 yaşın üzerindeki erkeklerde metabolizma ya¬vaşladığı için genellikle göbekte yağ birikimi başlayacaktır.

Kalıtsal olarak metabolizmanız yavaş çalışıyorsa az da yeseni yine de kilo alırsınız. Metabolizmanın yavaşlamasına neden olan tiroit hormonu yetmezliği, insülin yüksekliği gibi hormon bozuklukları bulunuyorsa kişi tedavi edilmelidir. Vücut yapısından kaynaklı bir metabolizma yavaş¬lığı varsa o zaman birtakım önlemlerin alınması faydalı olacaktır. Metabolizmamızı hızlandırarak, kilo kaybını sağlayacak önlemler şunlar olabilir: Akşam yemeğinde çok yemek yerine daha çok sabah ve öğle-yin yiyin, Eskisinden daha hareketli bir yaşam sürün ve her gün en az 30 dakika yürüyüşe çıkın. Günde 3 kez ana öğün ve 3 kez de ara öğün programı dahilinde yemek yiyin, Şekerli ve unlu gıdaları çok az miktarda tüketin ve daha fazla protein alın, Günde asgari 2-2,5 litre su ve özellikle de yeşil çay tüketin.

Prakter Şurup

Özlem 11 Ağustos 2013

Merhaba, son zamanlarda pratker şurup hakkında şişmanlatıcı özelliğini duymaktayım. Gerçekten kilo aldırıcı etkisi varmı ve zararı varmı ?

ozlmci@hotmail.com

Bölgesel Yağlanma

jasmin. 14 Ağustos 2013

Sürekli kilo alıp veriyorum. Almak istediğim zamanda göbek ve bel kısmında bölgesel yağlanmalar oluyor. ve bu durum beni oldukca geriyor. yardımlarınızı rıca ediyorum.

Jasminforgets@windowslive.com

SPONSORLARIMIZ

  • THY

    DETAYLI BİLGİ
  • ONURAIR

    DETAYLI BİLGİ
  • PEGASUS

    DETAYLI BİLGİ
  • DOĞAN HASTANESİ

    DETAYLI BİLGİ